Objavljeno: 26. 04. 2018 - 11:43
Eterično ulje lavande


Eterično ulje lavande – kako ga koristiti koje su njegove dobrobiti


Eterično ulje lavande je jedno od najcjenjenijih i najčešće korištenih ulja u aromaterapiji. Provjerite kako ga sve možete koristiti i koje su dobrobiti eteričnog ulja lavande.
Za relaksaciju mišića
Topla kupka, u koju je dodano desetak kapi eteričnog ulja lavande, opušta umorne mišiće.

Za osvježavanje zraka u prostorijama
Napravite sami prirodni osvježivač zraka, u kojeg ćete dodati eterično ulje lavande. Eterično ulje lavande ima antibakterijska svojstva, te će dezinficirati prostoriju, a ujedno  odvraća komarce i druge insekte iz prostorije.

Prirodna zaštita protiv komaraca
Eterično ulje lavande prirodna je zaštita od komaraca. Nanesite nekoliko kapi ulja od lavande na čelo, vrat i dlanove, prije izlaska iz doma ili odlaska u prirodu.

Za kožu sklonu aknama
Eterično ulje lavande je jedno od naučinkovitijih ulja u tretiranju akni (sprječava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju nastanak akni i pomaže u balansiranju lučenja sebuma, koji začepljava pore kože lica.

Za relaksaciju umornih stopala
Eterično ulje lavande relaksira umorna stopala, te odstranjuje neugodne mirise

Za ublažavanje menstrualnih tegoba
Umasirajte nekoliko kapi etričnog ulja na donji dio abdomena ili položite oblogu s toplom vodom (na koju ste prethodno ukapali nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande).

Za reduciranje stresa
Ukoliko ste pod stresom, nervozni i uznemireni, ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande na papirnu maramicu ili na komadić vate i prislonite na nosnice. Dišite duboko i promatrajte kako miris lavande djeluje opuštajuće na vasu psihu.

 

Kupite povezane proizvode:

  Novosti - Sve