Objavljeno: 28. 09. 2018 - 6:14
Zdravo se hranim i živim - jesam li zdrav?

Svakodnevno u našim kućanstvima koristimo jako puno raznih sredstava za čišćenje, koja su najčešće jako toksična. Svi ti preparati pri svojem korištenju ne samo da u potpunosti steriliziraju okolinu već i štete našem zdravlju. Ulaze duboko u naše tijelo i tu stvaraju degeneracije u našim stanicama te ih tako „zbune” i one počinju poprimati nezdravi oblik, npr. razvijaju se bolesti koje su najčešće kancerogenog tipa, osipi, alergije i sl.

Velika većina ljudi se pita: što mi se to događa? Zašto sam se razbolio/la? Pa zdravo se hranim, živim...

Odgovor možemo potražiti u sredstvima za čišćenje, kozmetici, šamponima, gelovima koje svakodnevno koristimo ne pitajući se je li je to zdravo za nas, kakve sastojke sadrži, što će to učiniti mojoj koži, kosi, općenito zdravlju?

Ne gledamo kemijski sastav prehrambenih proizvoda (E oznake). Kupovni proizvodi su vrlo nezdravi za naš organizam jer sadrže mnogo aditiva, GMO sastojaka, pojačivača okusa itd. Na sastojke proizvoda obično obratimo pažnju tek kad „voda dođe do grla” pa nam ide čak i u grlo te se davimo, ali ni tada ništa ne poduzimamo.

Treba više voditi računa o tome što unosimo u svoje tijelo, kako ga tretiramo, biti više svjesni toga što nam naši trenutni postupci mogu dugoročno donijeti. Isto tako, trebamo brinuti i o našoj prirodi, što joj radimo, kako se prema njoj odnosimo, kakve će to posljedice imati za mene i moju djecu. S obzirom na to kako se odnosimo prema sebi i prirodi oko nas, na kraju nam se to sve vraća u obliku bolesti ili nekih teških poremećaja, a da ne govorimo o zagađenjima i narušavanju prirode.

Pitamo se puno toga, sve nam se vraća, a zaboravili smo zašto.

U našem Webshopu potražite:

 

Kupite povezane proizvode:

  Novosti - Sve